شباب الجزيره

اهلا بيك معنا فى منتداك وبيتك التانى نتمنى تكون عضو معانا
وتشاركنا نورت المنتدى
شباب الجزيره

اجدع شباب فى منتديات شباب الجزيره

المواضيع الأخيرة

» لماذا تحب معظم النساء الرجل الروانسى
السبت يوليو 18, 2009 7:50 am من طرف سندريلا

» تاثير الحب على الانسان
السبت يوليو 18, 2009 7:21 am من طرف سندريلا

» تم تعديل المنتدى الى .................
الجمعة يوليو 17, 2009 7:40 pm من طرف E.ahmed aboelnasr

» حكم فى الحب
الجمعة يوليو 17, 2009 4:24 pm من طرف سندريلا

» ماهى اسباب خيانه الزوج لزوجنه والعكس
الجمعة يوليو 17, 2009 3:21 pm من طرف سندريلا

» سجل حضورك باسم من اسماء الله الحسنى
الجمعة يوليو 17, 2009 12:56 pm من طرف سندريلا

» دعاء الستر يوم القيامه
الجمعة يوليو 17, 2009 12:52 pm من طرف سندريلا

» اجمل قصة حب فلى العالم
الجمعة يوليو 17, 2009 11:40 am من طرف سندريلا

» العلاج بالقران الكريم
الجمعة يوليو 17, 2009 5:02 am من طرف سندريلا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

شباب الجزيره

ثم الصق هذا الكود

ديسمبر 2018

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

اليومية اليومية

عداد الزوار


    .....طريقة عمل شوربة السى فود

    شاطر
    avatar
    E.ahmed aboelnasr
    مراقب
    مراقب

    عدد المساهمات : 180
    نقاط : 290
    تاريخ التسجيل : 11/07/2009
    العمر : 28

    .....طريقة عمل شوربة السى فود

    مُساهمة من طرف E.ahmed aboelnasr في الإثنين يوليو 13, 2009 11:58 am


    المكونات

    - قطعتين او ثلاثة صغير (5×5سم تقريبا) لحم سمك بالعظم

    او من غير ، مثل الهامور ، ومقطعة قطع صغيرة.

    - كابوريا صغيرة ، نفتح ونشيل الغطاء ونقسم الجسم نصين ،

    نشيل الخياشيم ، ونحتفظ بالقراصات كمان علشان ح نستعملها .

    - جمبرى مقشر

    - سيبيا "سبيط" مقطعة مربعات

    - معلقتين اكل بصل مفري

    - مقدار كبشة يد كرفس اخضر مقطع صغير

    ( الكرفس ده طويل وعريض زي الكرات او البصل الاخضر تقريبا )

    - ملح ، شطة، ذرة كمون ، معلقتين زيت .


    على فكرة مو شرط تحطوا كل المكونات

    ممكن بس الأساسية

    الكابوريا والجمبري

    هي اللى بتديها الطعم الخطير .

    كمان الكميات مو اساسية بس الافضل لو تحطي

    من كل حاجة كمية قليلة وراح تتكون معاكي بالآخر كمية كافية



    الطريقة سهلة جدا جدا جدا


    نحمر البصل بالزيت ونحط عليه نص مقدار الكرفس

    لما يدبل شوي وقبل ما يصفر نحط السيبيا

    وعليها الماء والملح والكمون والشطة

    اذا حبيتي تحطيها ونخليها تغلي شوي

    قبل مانضيف بقيت المكونات علشان بتاخد وقت اكتر من باقي المكونات.

    بعد 10 دقايق تقريبا حطي بقيت المكونات وزودي الماء لغاية ما يغطيهاوطبعا كل ماكان الماء كميته تقل الشوربة تكون مركزة اكتر .


    وخليهم يغلوا لغاية مايستووا

    وماراح ياخدوا وقت يعنى في خلال نص ساعة تقريبا حتلاقي عندك شوربة

    سهلة ومفيدة ومشبعة كمان .


    ملاحظة هامة جدا جدا

    اي مأكولات بحرية تحبي تطبيخيها لازم تكون مكشوفه علشان ريحة الزفارة

    تروح منها . يعنى الشوربة اما تبقى مكشوفة او تغطيها بغطاء مايل شوي




    وصحتين وعافية
    avatar
    جومانا
    مراقب
    مراقب

    عدد المساهمات : 199
    نقاط : 335
    تاريخ التسجيل : 11/07/2009

    رد: .....طريقة عمل شوربة السى فود

    مُساهمة من طرف جومانا في الثلاثاء يوليو 14, 2009 10:56 am

    شكرا على الموضوع

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء ديسمبر 18, 2018 2:30 pm